Jongeren dans

Akademie voor Muzische Kunsten Meise profileert zich in klassieke dans. Leerlingen starten in de optie klassieke dans en kunnen na het voltooien van deze optie verder gaan in de optie hedendaagse dans. We zijn ervan overtuigd dat de klassieke dans een degelijke basis vormt.

In de eerste graad (vanaf 6 jaar) worden de jonge dansertjes ondergedompeld in de wondere wereld van beweging, muziek en fantasie. Ieder kind mag hier op eigen tempo ontwaken en ontdekken (1u/w).

Vanaf de tweede graad (vanaf 8 jaar) wordt er een stevige basis van het klassiek ballet gelegd. We leren je dansen met een enorme lichaamsbeheersing die eigen is aan onze opleiding. Een gevarieerd dansrepertoire wakkert de danshonger verder aan (2u/w).

In de derde graad (vanaf 12 jaar) herhalen en verfijnen we de basis van de klassieke danstechniek en gaan verder met uitdagendere combinaties en choreografieën. De mogelijkheid om op pointes te dansen wordt aangeboden. De leerlingen worden vooraf ge├»nformeerd over hun anatomische mogelijkheden om al dan niet op pointes te dansen (2,5u/w).

De leerlingen van de vierde graad (vanaf 15 jaar) werken zelfstandig in de les aan zowel de technische als de creatieve onderdelen. Wij bieden de opleiding vertolkend danser waarbij de focus ligt op de uitvoering en het overbrengen van choreografieën (3u/w).

In de optie hedendaagse dans (vanaf 12 jaar) leren leerlingen dynamischer en vrijer bewegen, met nadruk op zelfexpressie (1u/w).

Tweejaarlijks werkt de hele dansafdeling toe naar een grote dansvoorstelling in GC de Muze van Meise. Choreografieën worden aangeleerd en veelvuldig gerepeteerd op scène. Unieke kostuums worden zorgvuldig uitgekozen en gepast.

Openingsuren & contact

Akademie voor Muzische Kunsten Meise
adres
Brusselsesteenweg 641860 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 23 90
e-mail
secretariaat@akademiemeise.be

Openingsuren secretariaat

Vandaag 13 - 19 uur

Deel deze pagina